Pesto z rukoli w 15 minut
W naszym domu telewizor jest zazwyczaj wyłączony, ale rano muszę choć przez chwilę posłuchać mojego ulubionego redaktora (czyt. Prokopa:*). Dopiero wieczorem włączamy Fakty, a przed nimi często udaje mi się obejrzeć krótki program kulinarny. Michel Moran - Francuz z hiszpańskimi korzeniami, który swoim temperamentem
przyciąga przed ekrany rzesze miłośników gotowania. Wielki pasjonat
kulinariów, znakomity kucharz i doświadczony restaurator przekonuje mnie, że jeśli robię pesto to muszę robić je wg receptury. On twierdzi, że ktoś przede mną wymyślił genialny przepis, który jest znany na całym świecie i powinnam szanować ten wyjątkowy smak. Ale co ja mam zrobić jeśli w lodówce zamiast łososia mam boczek, a zamiast bazylii rukolę. Na szczęście Michel nie jest moim mężem;)
Do dzieła:
Pesto z rukoli po mojemu:
Smacznego!!
Do dzieła:
Pesto z rukoli po mojemu:
- rukola z Biedronki;
- olej z pestek dyni;
- ser kozi;
- uprażone orzeszki Piniowe;
- sól morska.
Smacznego!!
Komentarze
Prześlij komentarz