czwartek, 13 lutego 2014

Gruszkowa kaszka manna

   Kaszka manna to wspomnienie dzieciństwa. Każdy ją jadł, jedni wspominają to z sentymentem, inni wręcz przeciwnie. Ja należę do tej drugiej grupy, dlatego próbuje odczarować to przesłodzone i mdłe śniadanie. Oto moja pierwsza próba:




Szczerze przyznam, że moja córka też nie przepada za kaszą manną. Tym razem zjadła kilka łyżeczek, ale ja się nie poddaje, będę eksperymentować dalej.
Do przygotowania tej kaszki użyłam:
  • 150-200 ml wody (na oko);
  • 2-3 łyżki manny(robię dość gęstą);
  • pół gruszki (startej na dużych oczkach);
  • kropelka syropu z agawy;
  • łyżeczka masła;
  • nasiona amarantusa.
Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz