wtorek, 25 lutego 2014

Łosoś w cytrynowo-maślanym sosie

   Miał być przepis na dorsza, ale nie zdobyłam świeżego, więc na obiad będzie łosoś.

Potrzebujemy:
  • świeżego łososia;
  • dwie łyżki masła;
  • kilka kropel oliwy;
  • cytrynę,
  • koperek;
  • mleko, śmietanę albo jogurt naturalny;
  • sól, pieprz.

   Łososia ułożyłam na maśle, skropiłam oliwą i dużą ilością cytryny, osoliłam, popieprzyłam i obłożyłam koperkiem. Piekłam w 180 stopniach przez 15 minut.




Po wyjęciu z piekarnika dolałam mleka i podałam z ryżem i fasolką szparagową.



Smacznego!!

2 komentarze:

  1. pięknie to wszystko wygląda :) to może blog dzicięco-modowo-kulinarny? ;) zresztą i tak już jest :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dziękuję. Nieskromnie przyznam, że nie tylko wygląda, ale też pysznie smakuję!Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń