Łosoś w cytrynowo-maślanym sosie
Miał być przepis na dorsza, ale nie zdobyłam świeżego, więc na obiad będzie łosoś.
Potrzebujemy:
Łososia ułożyłam na maśle, skropiłam oliwą i dużą ilością cytryny, osoliłam, popieprzyłam i obłożyłam koperkiem. Piekłam w 180 stopniach przez 15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika dolałam mleka i podałam z ryżem i fasolką szparagową.
Smacznego!!
Potrzebujemy:
- świeżego łososia;
- dwie łyżki masła;
- kilka kropel oliwy;
- cytrynę,
- koperek;
- mleko, śmietanę albo jogurt naturalny;
- sól, pieprz.
Łososia ułożyłam na maśle, skropiłam oliwą i dużą ilością cytryny, osoliłam, popieprzyłam i obłożyłam koperkiem. Piekłam w 180 stopniach przez 15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika dolałam mleka i podałam z ryżem i fasolką szparagową.
Smacznego!!
pięknie to wszystko wygląda :) to może blog dzicięco-modowo-kulinarny? ;) zresztą i tak już jest :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję. Nieskromnie przyznam, że nie tylko wygląda, ale też pysznie smakuję!Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń