Tarta ze szparagami i groszkiem pod serową kołderką;)
Co zrobić w piątek na obiad?
Najlepiej coś co robi się samo i bardzo dobrze smakuje.
Szparagi kupiłam już kilka dni temu, myślałam że zrobię z nich zupę krem, ale szkoda miksować tak piękne i jędrne warzywo:)
Jak zwykle wyczyściłam lodówkę ze wszystkiego co powinno zostać zjedzone przed wyjazdem na weekend
i zabrałam się do dzieła:)
Składniki na tartę ze szparagami:
- ciasto francuskie;
- pęczek zielonych szparagów;
- puszka zielonego groszku;
- ser biały w kostce (mógłby być ser feta);
- kilka plasterków żółtego sera;
- łyżka śmietany;
- sól, pieprz do smaku.
Obiad uzupełniłam naszym ulubionym łososiem. Tym razem obficie posypałam rybę pieprzem cytrynowym i upiekłam jak zwykle;)
Jedzmy sezonowe warzywa, bo są najzdrowsze!!
Mamy aktualnie sezon na szparagi, a wkrótce zrobię coś z botwinki;)
Smacznego!!
Dobrze to wykombinowałaś;-)))
OdpowiedzUsuń