czwartek, 20 marca 2014

Krem roszponkowo-szpinakowy z grzankami

 Składniki:
  • paczka młodego szpinaku z Biedronki;
  • dwie garście roszponki;
  • dwa ziemniaki;
  • dwie dymki;
  • dwa ząbki czosnku;
  • łyżka jogurtu naturalnego;
  • dwie łyżki masła i łyżka oleju rzepakowego;
  • sól.
Przygotowanie:

W garnku rozpuszczam masło i dodaję olej. Czosnek, cebulkę i ziemniaki (pokrojone w kostkę) podsmażam kilka minut, dodaję szpinak i roszponkę i czekam, aż zwiędną;) Solę i zalewam wrzątkiem. Gotuję do miękkości ziemniaków i miksuję wszystko blenderem. Na talerzu dodaję jogurt i domowe grzanki czosnkowe:)

 Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz