Krem roszponkowo-szpinakowy z grzankami
Składniki:
W garnku rozpuszczam masło i dodaję olej. Czosnek, cebulkę i ziemniaki (pokrojone w kostkę) podsmażam kilka minut, dodaję szpinak i roszponkę i czekam, aż zwiędną;) Solę i zalewam wrzątkiem. Gotuję do miękkości ziemniaków i miksuję wszystko blenderem. Na talerzu dodaję jogurt i domowe grzanki czosnkowe:)
Smacznego!!
- paczka młodego szpinaku z Biedronki;
- dwie garście roszponki;
- dwa ziemniaki;
- dwie dymki;
- dwa ząbki czosnku;
- łyżka jogurtu naturalnego;
- dwie łyżki masła i łyżka oleju rzepakowego;
- sól.
W garnku rozpuszczam masło i dodaję olej. Czosnek, cebulkę i ziemniaki (pokrojone w kostkę) podsmażam kilka minut, dodaję szpinak i roszponkę i czekam, aż zwiędną;) Solę i zalewam wrzątkiem. Gotuję do miękkości ziemniaków i miksuję wszystko blenderem. Na talerzu dodaję jogurt i domowe grzanki czosnkowe:)
Smacznego!!
Komentarze
Prześlij komentarz